Bokbussen


Bokbussen
Download on the AppStore Click here to request a review of this app

  • App Store Info

Description

BOKBUSSEN

En pedagogisk app for iPad, laget for å gi leseopplæring og leseglede. Bokbussen inneholder 48 bøker fra GAN Aschehougs småbibliotek BOKBUSSEN RØD og BOKBUSSEN BLÅ.
Bøkene i BOKBUSSEN er ment for den første og den noe viderekomne lesetreningen. Elever som har knekt lesekoden eller er i ferd med å gjøre det, trenger et vell av tilrettelagt lesestoff. Men BOKBUSSEN får de et helt lite bibliotek å boltre seg i. Det er en rik og spennende bredde av forfattere, illustratører og temaer.

FLERSPRÅKLIG

Appen kan benyttes av alle elever, men er svært velegnet til morsmålsundervisning. Den gir elever av ulik språklig bakgrunn en unik mulighet til å lese den samme litteraturen.

Bøkene er fordelt på fire nivåer og er innlest på bokmål, nynorsk, engelsk, dari, kurdisk (kurmanji), somali, pashto, polsk, kinesisk, burmesisk, arabisk og tigrinja*.

* Tigrinja skriftspråk er ikke støttet av iOS, en egen app behøves i tillegg.

Appen kan brukes til individuell lesing, veiledet lesing eller stasjonsarbeid hvor man viser appen på storskjerm.

ENKEL FUNKSJONALITET

Les selv – Les for meg – Les inn – Hør deg selv

Funksjonaliteten er enkel og lett tilgjengelig. Appen består av boksidene i oppslag, med all tekst innlest på lyd. Man kan også lese inn teksten selv, og lytte til den.

Man velger språk når man har åpnet en bok. Underveis kan man velge å bytte til et sekundærspråk, slik at man ser og hører en oversettelse av boka.

Én bok fra hvert nivå er gratis.

OM APPEN:
• Bøkene er utviklet av en gruppe pedagoger og andre med spesialkompetanse på lese- og skrivestart.
• Les mer om BOKBUSSEN på gan.aschehoug.no.
• Støttet av Utdanningsdirektoratet.

What's New in Version 1.5

Rettet en feil som hindret nedlasting av titlene.

Screenshots

Screenshot 1 of 7 Screenshot 2 of 7 Screenshot 3 of 7 Screenshot 4 of 7 Screenshot 5 of 7 Screenshot 6 of 7 Screenshot 7 of 7