Matemagisk STATISTIKK


Matemagisk STATISTIKK
Download on the AppStore Click here to request a review of this app

  • App Store Info

Description

Velkommen til Matemagisk Statistikk
Hvor lett er det å vinne en million kroner? I denne app-en bruker du sannsynlighetsberegning for å prøve å finne kofferten med en million kroner. Du lærer om statistikk ved å bygge korthus, og finner ut hva kombinatorikk er, sammen med Flagre. Er du klar for å lære om statistikk, kombinatorikk og sannsynlighet?
App-en passer for barn fra 7 til 13 år.
Matemagisk er Aschehoug Undervisnings læreverk i matematikk for barnetrinnet. For mer informasjon om de ulike komponentene i Matemagisk, se www.aschehoug.no.

Appen inneholder følgende spill:
Sannsynlighet
Spillet går ut på å finne kofferten som inneholder én million kroner. Underveis i spillet møter eleven oppgaver som utfordrer ham/henne til å vurdere sannsynligheten for at kofferten han/hun har valgt er den riktige. Målet med spillet er at eleven skal erfare hvordan sannsynligheten endrer seg etter hvert som han/hun får kunnskap om koffertenes innhold.
Bygg korthus
Eleven skal finne typetall, median og gjennomsnitt av en samling spillkort. Dersom eleven svarer riktig, vil korthuset vokse. Spillet har 4 nivåer, hvor antall spillkort øker fra 3 til 6.
Kombinatorikk
I denne aktiviteten lærer eleven hva kombinatorikk er, hva permutasjoner er og hvordan man kan regne med fakultet (!). Dette er en aktivitet som går ut over pensum for 7. trinn.

What's New in Version 1.0.9

Oppgradert for iOS 13.

Screenshots

Screenshot 1 of 4 Screenshot 2 of 4 Screenshot 3 of 4 Screenshot 4 of 4