OFF-SITE


OFF-SITE
Download on the AppStore Click here to request a review of this app

  • App Store Info

Description

En platsmedveten komposition i dina lurar. Hur låter Skåne? Hur kan en plats berätta en musikalisk historia? Kan man gå omkring i en komposition?
Välkommen in i Musik i Syds osynliga konsertsalar! Med OFF-SITE och ett par hörlurar kan du ta del av nyskrivna verk inspirerade av platsen, en musikupplevelse som förändras enligt dina rörelser och som påverkas av din omgivning.

OFF-SITE är ett led i Musik i Syds utvecklingsarbete med digitala scener för musik. Syftet är dels att flytta ut ny musik i stadsbilden via digitala media, dels att ge kompositörer en samtida utmaning att skriva för en specifik plats och för särskilt för digital distribution.

Med hjälp av GPS-teknik och konstruktion av en app, kan publiken ta del av en konsert i en ”osynlig” konsertsal. Om du befinner dig ”mitt i” kompositionen så hör du den i sin helhet, men genom att förflytta sig så kan man lyssna på olika delar av kompositionen. Man går omkring i en komposition och styr på så sätt sitt eget lyssnande – upplevelsen av verket kommer att vara beroende på var du befinner dig på platsen.

Fortsatt användning av GPS som körs i bakgrunden gör att batteriet snabbt tar slut.
Continued use of GPS running in the background can dramatically decrease battery life.

What's New in Version 1.0.3

This app has been updated by Apple to use the latest Apple signing certificate.

minor fixes, added map overview

Screenshots

Screenshot 1 of 5 Screenshot 2 of 5 Screenshot 3 of 5 Screenshot 4 of 5 Screenshot 5 of 5