Büyük Nutuk - Söylev


Büyük Nutuk - Söylev
Download on the AppStore Click here to request a review of this app

  • App Store Info

Description

Osmanlı parçalanıyordu, dünya devletleri her karış toprağı kendileri için ele geçirme savaşı veriyorlardı. Osmanlı artık bitmiş, gücü tükenmişti. Bir ulusun yok oluş noktasında, yüzyılın dehası tarafından ulusuna verdiği emrin gerçek tarihsel hikayesi, "YA ÖZGÜRLÜK YA ÖLÜM". Bir ulusun yeniden kendine gelişinin tarihsel eseri.

6 ciltlik dev eseri küçücük boyuta sığdırarak mobil cihazınızda her an yanınızda olacak hale getirdik. Atatürtük Hayatı ve İnkılapları, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı kronolojisini takip edebilmeniz için ek olarak krolonoloji bölümünü ekledik. Biyografi bölümü sayesinde Nutuk'da geçen tüm kişilerin bilgileride ürünün içerisine eklendi. Nutukda bahsedilen tüm kavramların da sözlüğünü içerisine ekleyerek devasa bir ansiklopedik ürün geliştirdik. Keyifle okumanız dileğiyle.

NUTUK NEDİR?
Nutuk, Atatürk'ün 1927 yılında CHP kurultayında yaptığı konuşmanın metnidir.

Nutuk, yazıldığı dönemde Cumhuriyet Halk Fırkası Genel başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 - 20 Ekim 1927 tarihlerinde, yerli ve yabancı basın mensuplarının da katıldığı partisinin 2. yılı olan 15-20 Ekim 1927 yılları arasında Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının faaliyetlerini özetleyen konuşmadır.

Kültür Bakanlığı Yayınevi tarafından yaklaşık 900 sayfalık bir kitap olarak yayımlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olmak niteliğindedir. Nutuk'un güncel Türkçeye çevrilmiş sürümleri pek çok yayınevi tarafından basılmış bazıları Söylev adını tercih etmişlerdir.

Nutuk, belgeleri sayesinde, Atatürk'ün tarihçi kimliğini de ortaya koymaktadır. Atatürk; yaşanılan olaylarla ilgili kayıtlı belgeleri toplamış ve Nutuk'u yazarken bu belgelere dayanarak icraatlarını özetlemiştir.

NUTUK HAKKINDA:
Atatürk, gençliğe hitabında, Nutuk'un felsefesi hakkında ipuçları vermektedir.

Atatürk, Nutuk ile geçmişi anlatıp aynı zamanda gelecekte olabilecek tehlikeleri önceden sezmemiz için alınacak derslerden bahsetmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı dönemi'ni birinci ağızdan aktardığı, Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir eserdir.

Bazı sayfalarda açıkça belirttiği "sonraki yıllarda durumun kolay ve açıkça değerlendirilmesi için bu kadar ayrıntıya yer verilmiştir" sözü ile Atatürk ileri görüşlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur.

Aynı zamanda bu kitap, şu an Türkiye Cumhuriyeti'n de ders olarak okutulan T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin ders ve çalışma kitaplarının hazırlamasında en büyük rolü oynamıştır. Bu kitap Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'dan, Cumhuriyet sonrası inkılap dönemine kadarki (1927) zaman diliminde olan olayları anlatmaktadır.

What's New in Version 1.2

ios 8 ve üstü için güncelleme yapıldı.

Screenshots

Screenshot 1 of 5 Screenshot 2 of 5 Screenshot 3 of 5 Screenshot 4 of 5 Screenshot 5 of 5